När Sandra en sen söndagskväll besökte sin mammas grav på kyrkogården kände hon hur någon drog åt ett tjockt rep runt hennes hals. “Ge mig allt du har” skrek en mansröst, varpå Sandra tog tag i försvarssprayen och sprayade mannen rakt i ansiktet. 

– Hade jag inte haft sprayen hade min dotter kanske inte haft någon mamma i dag, berättar Sandra.  

En sen söndagskväll i slutet på oktober var Sandra på väg att besöka sin mammas grav på kyrkogården inte långt från sin lägenhet. Plötsligt kände hon hur någon drog åt ett rep runt halsen på henne – så hårt att hon tappade andan. Mannen skrek att han vill ha allt hon ägde. Med darrande händer tog Sandra fram sin plånbok ur fickan och räckte över den till mannen som stod bakom henne.  

– Jag hade bara min plånbok, nycklar och försvarssprayen på mig. När jag fumlade i fickan för att ta fram plånboken fick jag även tag i sprayen och sprayade bakåt allt jag hade i hopp om att träffa honom, säger hon.  

Räddade hennes liv 
När Sandra sprayade bakåt släppte mannen taget och försvann in i mörkret. Hon sprang tillbaka till lägenheten så fort benen bar och ringde polisen. 

Försvarssprayen från Bodyguard som hon hade i fickan lämnade kvar en röd färg i ansiktet som sitter i en vecka, vilket gav henne och polisen hopp om att snabbt hitta förövaren.  

– Hade jag inte haft försvarssprayen med mig hade jag kanske inte varit vid liv idag och min dotter hade blivit utan mamma. Tur nog har jag alltid med mig sprayen var jag än går kvällstid. Utan denna produkt hade jag kanske inte suttit där jag sitter idag, hemma med min dotter, berättar Sandra. 

Sandra fick en ny spray gratis genom Bodyguards utbytesgaranti.