Kvinnans make hotade mannen med en kniv. För att ytterligare förstärka hotet plockade kvinnan fram en burk pepparspray för att spraya målsägaren i ansiktet. Kvinnan vände dock burken åt fel håll vilket fick till följd att hon sprayade sig själv i ansiktet.

OBS: Bodyguards försvarssprayer är designade för att man inte ska kunna spraya sig själv som i denna artikel. Använd laglig försvarsspray från Bodyguard så undviker du detta.

Makarna, båda i 25-årsåldern, stod på måndagen inför tingsrätten åtalade för ett flertal brott. Det allvarligaste brottet, straffmässigt, är en grov stöld. Makarna misstänks ha tagit sin in i en sommarstuga och där stulit bland annat en filmkamera, Ipad, smycken och passhandlingar, verktyg, och gasolflaska. Makarna förnekar brott trots att polisen hittat en del av stöldgodset i parets bostad.

Makarna misstänks även för att ha stulit en moped och en motorcykel.

Paret stod också åtalade för en stöld på en toalett på Coop Forum i Luleå. En man blev av med sig västa innehållande mobiltelefon, bankomatkort, nycklar och en medicindosett. Stölden ska ha skett inne på toaletten på Coop.

I november förra året misstänks paret för att ha stulit två ljuslyktor på en restaurang i Luleå.

När paret lämnade restaurangen med stöldgodset jagades de ikapp av personal.

Då plockade mannen fram en kniv för att hota den anställde och för att förstärka hotet plockade hustrun fram en burk pepparspray, det gick inte som paret önskade.

Målsägaren har berättat för polisen att kvinnan riktade pepparsprayen mot den anställde men hon hade vänt mynningen år fel håll och sprayade sig själv i ansiktet.

Kammaråklagare Ulla-Karin Lindström yrkade på ett års fängelse för båda. Paret ska kvarbli i häktet till som meddelas.

Källa: NSD.se